Razvijam po klasičnih postopkih, črnobele filme po specifikacijah proizvajalcev kadar te obstajajo in po drugih dosegljivih podatkih kadar prvih ni. Na željo seveda lahko podaljšujem, skrajšam čas, višam temperaturo ali koncentracijo kemije.

Tudi vse klasične postopke razvijam tudi v PUSH in PULL.

PUSH razvijanje je izdatno razvijanje filma s podaljševanjem časa filma v razvijalcu (ali občasno višjo temperaturo le tega). Tako “bolj” razvijemo film in dobimo večje zatemnitve (na negativu). S tem lahko film, ki ima sicer nominalno ISO vrednost 200/24° poslikamo kot ISO 400/27°. V tem primeru se bo film razvijal push in sicer eno stopnjo v + torej P+1. V drugem primeru lahko film z nominalno vrednostjo ISO 400/27° poslikamo na ISO 1600/33° – torej ga podosvetlimo za dve EV stopnji in ga razvijamo P+2 da dobimo pravi rezultat.
Pri takem razvijanju se emulzijo filma razvije bolj – ta pa pogosto tudi bolj pokaže svoje napake. Posnetki se razvijejo v bolj kontrastne, zrno je večje. Pri barvnih filmih pride tudi do zamika barv.

PULL razvijanje je podrazvijanje. Film namerno preosvetlimo pri fotografiranju in ga razvijamo manj. S tem lahko film ISO 100/21° osvetljujemo pri ISO 50/18° (P-1) ali ISO 25/15° (P-2). Pri pull razvijanju se pogosteje uporablja redčenje kemije kot krajšanje časa razvijanja – zaradi slabe konsistentnosti rezultatov pri kratkih časih.
Filmi, ki so razvijani pull so običajno manj kontrastni. Pri barvnem negativu (C-41) so tudi barve manj nasičene.

V obsegu realnega se z veseljem prilagodim tudi vsem vašim specifičnim željam in potrebam.