1. Splošni pogoji poslovanja

S spletno trgovino diafotolaboratorij.si upravlja

DIA studio, Žan Dolinar s.p.,
Tomšičeva uliva 4, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 86325736
Ni davčni zavezanec
(v nadaljevanju: DIA studio)

Naročilo zavezuje prodajalca in kupca, ter ima značaj pogodbe. Naročila in računi se v tiskani in elektronski obliki hranijo v arhivu v prostorih DIA studia. Račun prejme kupec skupaj z naročilom, kopijo naročila pa v elektronski obliki ob potrditvi naročila.

Pogodba/naročilo se sklepa v slovenskem jeziku. Ob oddaji naročila v spletni trgovini diafotolaboratorij.si obiskovalec postane kupec in vnese osebne podatke (elektronski naslov, ime, priimek, naslov, kraj bivanja, tel. številka), ki kupca nedvoumno določajo in povezujejo z naročilom.

Pridržujemo si pravico, da delno ali v celoti odstopimo od izvedbe naročila v primeru, če naročenega izdelka trenutno ni zalogi ali ni dobavljiv. V tem primeru Vas po elektronski pošti ali telefonu obvestimo o manjkajočih izdelkih in se dogovorimo o dobavi oz. prenehanju pogodbe (naročila).

2. Način naročanja

Blago iz naše spletne prodajalne lahko naročate 24 ur na dan. S klikom na gumb ‘KUPITE SEDAJ’ potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Z vaše strani potrjeno naročilo vam avtomatsko posredujemo na vaš elektronski naslov. Obvestila o zaključku naročila in vseh drugih dogodkih povezanih z vašim naročilom, vam vedno posredujemo na vaš elektronski naslov.

Če želite pomoč ob nakupovanju, nas pokličite na 040 / 148 – 123.

Naročilo vam vsakič avtomatično posredujemo na vaš e-naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila. Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena v DIA studiu.

Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu.

3. Cene

Vse cene izdelkov v trgovini so v evrih (€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena od trenutka, ko kupec potrdi naročilo. Tako za kupca kot za ponudnika veljajo od tega trenutka vse cene in drugi fiksni pogoji poslovanja.

4. Dostava in način plačila

Običajna cena dostave za območje znotraj Slovenije je 5,00 €. V primeru naročila večjega števila izdelkov, se cena dostave lahko spremeni in je jasno navedena v postopku naročanja pred zaključkom naročila. Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije.

Pri nakupovanju v spletni trgovini diafotolaboratorij.si ponujamo štiri možnost plačila

  • Po povzetju: Znesek naročila plačate poštnemu uslužbencu ob dostavi paketa. Ni vam potrebno plačati poštne provizije, saj jo krije DIA studio.
  • ob prevzemu v trgovini DIA studiu: Izdelke prevzamete v odpiralnem času v DIA studiu na tomšičevi ulici 4, 1000 Ljubljana. Nudimo možnost plačila z gotovino in bančnimi karticami.

Željeni način plačila izberete v postopku oddaje naročila.

5. Rok dobave

Naročeno blago, ki je na zalogi in iz standardne ponudbe odpošljemo v roku treh (3) delovnih dni. Za ostalo blago, je rok dobave posebej naveden na strani z informacijami o izdelku.

6. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo (naročilo v spletni trgovini diafotolaboratorij.si), ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju pisno ali na elektronski naslov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje pravice vračila blaga začne teči od dneva, ko je kupec prejel blago. Izdelki morajo biti vrnjeni podjetju v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, v nespremenjeni količini, nenošeni, neobdelani, z originalnimi etiketami in v originalni embalaži. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (npr. poštnina). Pošiljk z odkupnino in pošiljk za katere mora poštnino plačati naslovnik ne sprejemamo.

Če kupec ugotovi, da so izdelki ob dostavi poškodovani, napačni, v napačni količini lahko odstopi od naročila. Po vnaprejšnjem dogovoru z nami na naš naslov pošlje poškodovano blago z vso pripadajočo vsebino paketa v roku 14 dni od prejema pošiljke. V tem primeru stroške pošiljanja krije DIA studio. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino in pošiljk za katere mora poštnino plačati naslovnik ne sprejemamo.

Prodajalec ne odgovarja za nastanek škode, ki je nastala pri dostavi izdelka. Kupec mora nastalo škodo prijaviti dostavni službi.

Prodajalec ne nosi odgovornosti za nastalo škodo, ki je posledica nepravilne uporabe ali vzdrževanja izdelkov.

V vseh primerih reklamacije bomo povrnili kupnino v roku 30 dni od prejema reklamacije. Priložena morata biti kopija originalnega računa in pisna obrazložitev razloga za vračilo. Ob ugotovitvi, da je reklamacija upravičena bo izdelek zamenjan in na stroške prodajalca poslan kupcu.

Zakon o varstvu potrošnikov v drugi točki petega odstavka 43.č člena izrecno navaja, da potrošnik nima pravice do odstopa: pri pogodbah za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Primer takega izdelka so razviti filmi in izdelane fotografije.

7. Varovanje osebnih podatkov

DIA studio, Žan Dolinar s.p., Tomšičeva ulica 4, 1000 Ljubljana, upravitelj spletne trgovine diafotolaboratorij.si, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine diafotolaboratorij.si, DIA studio, Žan Dolinar s.p. zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte
  • telefonsko številko

Upravitelj spletne trgovine diafotolaboratorij.si uporabnikovih podatkov v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Obvestila o novostih (elektronske novice) bomo poslali v obliki elektronske pošte le, če uporabnik izbere to opcijo ali se nanje prijavi. Vašo telefonsko številko bomo uporabili le v primeru če se v zvezi z Vašim naročilom pojavi potreba po čim hitrejšem kontaktiranju.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj spletne trgovine diafotolaboratorij.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišče ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov DIA studia, Žan Dolinar s.p..

8. Reševanje sporov

Prodajalec in kupec bosta spore reševala sporazumno. V kolikor medsebojnega sporazuma ni mogoče doseči, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Kranju.